NVON

Naar de gratis

Lessen

Extra

Opties

Ik ben een

Bezoeker

Informatie over

Technicles

Skip Navigation LinksTechniek NexT>Bezoeker>Techniek NexT is anders

Techniek NexT is anders

Techniek NexT ontstaat anders
Een aantal 'expert'scholen op het gebied van Techniek ontwikkelen de methode onder leiding van Technicles.
De methode wordt niet eenmalig gemaakt, maar voortdurend verbeterd, aangevuld en geactualiseerd. Dat kan doordat de methode digitaal wordt uitgegeven. Scholen kunnen de lessen gratis afdrukken. Tegen betaling is ook een versie in OpenOffice/LibreOffice beschikbaar waarmee scholen de lessen gemakklijk geheel naar eigen hand kunnen zetten.

Techniek NexT is kosteloos te gebruiken
Een school kan het basismateriaal (de meeste lessen) gebruiken met naamsvermelding van de maker, deze ook verbeteren, maar niet voor commerciële doeleinden.

Allerlei aanvullend materiaal dat docenten en scholen veel werk uit handen neemt kan worden aangeschaft tegen geringe kosten. Hierop rust een Technicles auteursrecht.

Techniek NexT is digitaal beschikbaar
Techniek NexT verschijnt geheel digitaal. Leerlingen kunnen altijd en overal bij hun lessen.
In de Praktijklessen worden links naar informatie volledig vermeld, in de andere lessen als verkorte actieve links. Docenten kunnen digitaal beschikken over de bronbestanden als ze de lessen zelf willen aanpassen (foto's, keuze van opdrachten, nummeringen etc.).

Techniek NexT werkt anders
Er is een systematische opbouw in samenwerkingsvaardigheden van leerlingen zoals in “The Wings of Society”. 
Leerlingen 'leren door doen' en verwerven daarnaast de nodige theoretische achtergrondkennis. De grote voordelen van praktijkcomponenten voor het leerrendement worden uitgebuit. 
Taal mag geen belemmering zijn voor het leren.
Er is expliciete aandacht voor leerstijlen en doceerstijlen en het effect ervan op leerresultaten. 
Opdrachten krijgen niveauaanduidingen. Een school kiest zelf welke lessen ze wanneer en op welk niveau aanbiedt. Het materiaal maakt dat mogelijk.
Waar dat zinvol en organisatorisch mogelijk is wordt voor aanvullende informatie gebruik gemaakt van ICT.

Techniek NexT is flexibel
U gebruikt de methode en het houvast ervan. Maar u blijft de baas over uw lessen. De methode zorgt ervoor dat uw leerlingen druk bezig zijn en dat u tijd kunt maken voor begeleiding op maat. De methode staat u een grote mate van vrijheid toe om uw lessenplan samen te stellen.

Techniek NexT positioneert vakken op een vernieuwende wijze
Techniek NexT presenteert een leerdomein Techniek, naast Natuur en Cultuur. De traditionele vakken bewegen zich in een of meerdere van deze drie leerdomeinen, die overeenkomen met de domeinen die een leerling ervaart in zijn omgeving.
De lessen gaan dus niet alleen over pure technische zaken maar ook over daaraan nauw verbonden inhoud van Wiskunde, Nask, enz. Leerlingen leren met Techniek NexT hoe de schoolvakken in werkelijkheid samenhangen.
Techniek NexT start doorgaans vanuit de techniek en legt een logische basis voor het leren in en over andere vakken.